Over mij

Mijn naam is Marij Schüsler. Ik ben opgeleid als apotheker. Na mijn opleiding ben ik gepromoveerd op een onderzoek aan de Universiteit Leiden.

In de 10 jaar dat ik openbaar apotheker ben geweest, heb ik vooral genoten van het contact met de patiënten/cliënten. Voor mij zijn zij niet de brengers van het doktersrecept, maar de gebruiker van een geneesmiddel, iemand met een zorgvraag. Die gedachte heb ik in mijn werk bij de koepel van apothekers verder uitgedragen. Ik geloof in de invloed van patiënten/cliënten op hun eigen gezondheid. Het is niet de hulpverlener die u beter maakt; u besluit wat u wel en niet over hebt om gezonder te worden. De resultaten van onderzoek die ik met mijn eigen onderzoeksbureau Soffos uitvoer, bevestigen mij daarin.

Vanuit die filosofie en nadat ik vele aanvullende opleidingen heb gedaan met betrekking tot stress-reductie, bewegen, gezonde voeding en het gebruik van plantaardige geneesmiddelen heb ik dan ook besloten dat ik weer als coach mensen wil begeleiden die gezonder ouder willen worden. Daarnaast blijft het onderzoek mij boeien en zal ik daar ook mee bezig blijven.